online groeien marketplaces

Internationaal groeien via marketplaces

Sinds de coronapandemie bestellen we wereldwijd meer dan ooit online. Het is dan ook niet verwonderlijk dat online marktplaatsen als Amazon, eBay, Zalando en Bol.com niet meer weg te denken zijn. Veel webshops zijn dan ook niet op één marketplace actief, maar op meerdere en verkopen daarnaast natuurlijk ook via de webshop zelf. Dit zijn veel verschillende orderstromen die tegelijk binnenkomen. Heb is dan natuurlijk wel belangrijk om je voorraden op orde te hebben en je overzicht te bewaren. Met het juiste WMS systeem is dit heel gemakkelijk waardoor internationaal groeien via marketplaces een “piece of cake” is.

Wat zijn marketplaces?

Marketplaces bestaan al tientallen jaren. Met de verbetering van de snelheid van het web en de mobiele ontsluiting, hebben de marketplaces echt een enorme vlucht genomen. Het aandeel in de online verkopen door en via de Marketplaces neemt snel toe. Een marketplace is in feite een online-verkoopplatform. Een marketplace wordt in Nederland ook wel een marktplaats genoemd. 

Voorbeeld van een marketplace

Een Nederlands voorbeeld van zo’n platform is bijvoorbeeld Bol.com. Terwijl jij artikelen verkoopt via bol, fungeert Bol zelf als tussenhandelaar. Met behulp hiervan verkoop jij jouw producten aan de consument. Een internationaal voorbeeld van een marketplace is natuurlijk Amazon. Ook hier kun je je heel eenvoudig je producten verkopen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel online retailers hun producten via meerdere kanalen en marketplaces aanbieden. 

Goed magazijnbeheer zorgt voor internationale groei op marketplaces

Het gebruik van een WMS systeem zorgt voor goed magazijnbeheer. Zeker als je via meerdere kanalen je producten verkoopt is dit van groot belang. Het zorgt ervoor dat er altijd voldoende voorraad aanwezig is. Dit is belangrijk omdat een bedrijf anders geld verliest door te weinig producten te hebben. Ook moet er rekening gehouden worden met de hoeveelheid producten die verkocht worden. Als er te veel producten in voorraad zijn, gaat dit ten koste van de winst. Het is daarom belangrijk om de voorraad goed bij te houden en op tijd aan te vullen. Software die deze voorraadvoorspellingen kan maken is www.montawms.com.

Beheer je voorraad en bestellingen via één systeem

Door via je WMS systeem koppelingen met marketplaces te maken bespaar je je zelf een hoop tijd en is je voorraad altijd up-to-date. Via je dashboard krijg je inzicht in de status van je orders. Alle bestellingen worden in het WMS geïmporteerd. Doordat al je webshops, marketplaces (zoals Bol.com of Amazon) en vervoerders gekoppeld zijn in één systeem, wordt elke wijziging in voorraad ook direct bijgewerkt in alle koppelingen. Hierdoor is je voorraad altijd actueel en op alle verkoopkanalen synchroon. Hierdoor kun je met relatief weinig inspanning internationaal groeien via marketplaces.

Berichten gemaakt 6

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven