Webshop-verkopen

Tips webshop verkopen voor de beste prijs 

Tegenwoordig gebeurt bijna alles van winkelen online. Misschien heb je al meerdere keren vele webshops afgezocht naar het product op jouw lijstje. Of beheer je zelf een webshop, waarop je dingen verkoopt. 

Indien jij bij die laatste groep hoort, kan het ook voorvallen dat je je webshop niet langer meer wilt beheren. Je stopt, hebt hem niet meer nodig of het brengt niet meer op. Maar is er een manier om van je webshop af te raken, maar er alsnog munt uit slaan? Ja, dat kan!

Wat je eerst moet weten.

Een website kan je net als een huis verkopen aan een prijs dat bepaald wordt door de waarde van de webshop. Hierbij rijzen er enkele vragen, alvorens je de waarde wilt bepalen: is je webshop populair en vaak bezocht? Is de webshop keurig verzorgd? Denk je dat iemand anders deze webshop waarmee jij je producten mee verkocht, zou willen overnemen? Al deze vragen zou je best beantwoorden vooraleer je je webshop online te koop aanbiedt.

Natuurlijk moeten mensen er geïnteresseerd in zijn, en je verkoopt iets niet in een mum van tijd.
Er zijn webshops te koop die zich in allerlei niches en branches gespecialiseerd hebben. Denk maar aan kinderkleding, tuincentra, aquarium en terrarium benodigdheden of zelfs tracking-apparatuur. De webshop die jij hebt zal evengoed in een bekendere, courantere branche actief zijn, of in een ietwat obscuurdere markt actief zijn. Wat je moet onthouden is dat jouw webshop altijd wel iemand aan de haak zal slaan die hem wilt overkopen.

Tip: Webshops te koop 

Hoe verkoop je je webshop? 

Je kan je webshop te koop aanbieden via derden die erin gespecialiseerd zijn, zoals webshopovername.nl. Waar zowel een investeerder als een tussenpersoon naar zullen kijken, zijn de cijfers van je onderneming: draai je veel verlies, break-even of heb je een succesvolle onderneming in handen? De balans kan boekdelen spreken, over zowel de huidige situatie, als de groei en continuïteit van je e-onderneming. 

Je potentiële groeimarkt als ook het aantal klanten en websitebezoekers die je hebt, zijn uiteraard ook relevant. Over al deze cijfers moet je zeker beschikken alvorens je je webshop van de hand wilt doen. Enkel zo maak je de webshop aantrekkelijker om te verkopen. Investeerders en potentiële kopers willen natuurlijk zo veel mogelijk informatie hebben, en weten waar ze hun geld aan zullen besteden. 

Sommige zaken waar je niet meteen aan denkt, zullen ook van toepassing zijn. Hoe hoog sta je in de ranking van Google? Heb je misschien geen nood aan SEO om je webshop op de eerste pagina te doen verschijnen van Google? De software waar je webwinkel op draait, is ook niet te missen. Internetondernemers geven dan ook de voorkeur aan een open source systeem zoals Magento (hierbij is er namelijk geen contract om over te nemen).

Uitgelicht: Webwinkel verkopen 

Wanneer is de beste timing?

Het juiste tijdstip om je webshop te verkopen kan cruciaal zijn. Als je je webwinkel niet helemaal hebt geoptimaliseerd, of de lay-out is nog steeds oubollig en achterhaald, is het misschien best om eerst nog dat te fixen, voor je een onaantrekkelijke webwinkel aan de man wilt brengen. Maar indien je alles uit de kast gehaald hebt in het verleden om je webwinkel zo mooi en keurig eruit te laten zien, liggen je kansen om hem te verkopen niet alleen hoger, maar zal je hem ook vlotter verkocht krijgen. 

Berichten gemaakt 17

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven