Hoe kun je zien dat een breekplaat gebroken is?

Hoe kun je zien dat een breekplaat gebroken is?

De functie van een breekplaat is het controleren van de temperatuur en de druk in een industriële installatie. Wanneer deze twee elementen te hoog zijn, wordt de breekplaat geactiveerd. De breekplaat breekt dan. Op deze manier wordt er een opening gecreëerd waardoor afhankelijk van de situatie de temperatuur of de druk kan ontsnappen. Zo voorkom je schade aan je installatie. Dit is fijn, omdat een breekplaat naast je installatie zo ook de omgeving beschermt. Wanneer een industriële installatie wel schade zou hebben, zou dit namelijk grote negatieve invloeden hebben op de mens en natuur in de omgeving. Gelukkig grijpt een breekplaat op tijd in. Maar hoe kan je aan een breekplaat, bijvoorbeeld van delta engineering zien dat deze gebroken is?

Zonder het bekijken van de breekplaat

Er zijn verschillende manieren waaraan je kunt merken of een breekplaat gebroken is. In sommige gevallen is de breekplaat gekoppeld aan een waarschuwingsalarm. Deze zal afgaan wanneer de plaat gebroken is. Echter zijn niet alle breekplaten voorzien van zo’n alarm. In dat geval zijn er andere manieren om erachter te komen of de breekplaat gebroken is. Als de druk of de temperatuur in je installatie plotseling afneemt, dan is de kans groot dat de breekplaat is gebroken. Zoals eerder verteld, creëert de breekplaat een opening bij te hoge druk of temperatuur, waardoor deze kan ontsnappen. Als de druk of temperatuur dus opeens daalt, zal deze waarschijnlijk ontsnapt zijn en is de kans dus groot dat de breekplaat is gebroken.

Met het bekijken van de breekplaat

Soms kan je wel zien aan de breekplaat dat deze gebroken is. Meestal is het namelijk het geval dat de breekplaat in stukken is gebroken wanneer de druk of temperatuur te hoog is geworden. Dit is dan goed zichtbaar. Toch is de breekplaat niet altijd compleet kapot. Dan zal er een opening zijn ontstaan in de plaat.

Berichten gemaakt 6

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven